MLADINSKI PIHALNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE ROGAŠKA SLATINA

Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Rogaška Slatina ima svoje korenine v prvem orkestru glasbene šole, ki ga je kot prvi dirigent vodil Davor Polšek, nadaljeval pa Janez Junger. Pod njegovo dirigentsko palico je orkester hitro napredoval in dosegel zavidljivo kakovostno raven. Še pod okriljem Glasbene šole Rogaška Slatina je orkester nastopil v mestu Cham v Nemčiji in v Veszpremu na Madžarskem. Kmalu se je ločil od šolskega orkestra in kot orkester Stella pričel svojo novo glasbeno pot. V kraju in okolici je orkester Stella vedno znova navduševal poslušalce. Žal je kruta usoda delo orkestra pretrgala, po nekaj neuspelih poskusih obnovitvi pa je za nekaj let njegova glasba potihnila.

Ideja o ustanovitvi novega orkestra s spremenjenim imenom je leta 2014 rodila sadove. Mestni pihalni orkester Rogaška Slatina odpira vrata vsem vestnim, odgovornim in nadarjenim glasbenikom, ki si želijo v skupnem druženju spoznati in odkrivati čudovite glasbene svetove doma in v tujini. Mestni pihalni orkester Rogaška Slatina deluje v sodelovanju s pihalnim orkestrom Glasbene šole Rogaška Slatina, ki ju vodi dirigent Marjan Feguš.

Učitelji glasbene šole vadijo tudi z najmlajšimi, obetavnimi glasbeniki, v zasedbi pod imenom Mlajši pihalni orkester Glasbene šole Rogaška Slatina. Tudi Mlajši pihalni orkester se je že javno predstavil.

Accessibility