GLASBENA ŠOLA ROGAŠKA SLATINA OB 40. OBLETNICI ŠOLE

Začetki organiziranega glasbenega šolstva na našem območju segajo v leto 1974. Glasbena šola Rogaška Slatina je matična šola, ki deluje na območju petih občin Obsotelja.

Učitelji glasbene šole so s svojimi učenci posneli preko 50 skladb, ki smo jih razdelili v naslednje sklope: GLASBA NAS RAZVESELJUJE, IZ ZAKLADNICE SLOVENSKE LJUDSKE GLASBE, PRVI KORAKI Z GLASBO, GLASBA JE UMETNOST – MLADI VIRTUOZI IN Z GLASBO V SVET UMETNOSTI.

Zelo dobro organiziran sistem glasbenega šolstva v Sloveniji omogoča glasbeno izobrazbo visokemu odstotku osnovnošolskih otrok, kljub temu pa ne zagotavlja dovolj prostih mest vsem, ki bi se želeli vključiti v glasbeno šolo.

Vsaka šola je ponosna na svoje učence, tudi tiste, ki nadaljujejo glasbeno pot na srednji in kasneje na akademski stopnji. Učenci Glasbene šole Rogaška Slatina se vpisujejo v srednješolske glasbene programe kot je Srednja glasbena šola Celje, Konservatorij z glasbo in balet Maribor, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Učenci se po uspešno opravljeni maturi iz glasbe vpišejo na Akademijo za glasbo v Ljubljani, Muzičko akademijo v Zagrebu, Pedagoško fakulteto v Mariboru, Universität für musik und darstellende kunst Wien, Universität für musik und darstellende kunst Graz, Anton Brukner Privatuniversität Linz, Muzik Akademie München, Kämtner Landeskonservatorium Klagenfürt.

Nekateri izmed uspešnih dijakov in študentov so posneli skladbe ob 40. obletnici Glasbene šole Rogaška Slatina.

Z veseljem smo jim prisluhnili.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/169402817″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

KONCERT S HARMONIKAMI - SREČANJE GENERACIJ

Accessibility